Alternate Text
Vill du sälja bilen? Hos oss är det gratis, du behåller din bil under tiden och slipper prutare.
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Alternate Text
Vill du köpa bil?
Provkörd av proffs och testad på
190 punkter - med 2 års garanti
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Felaktiga inloggningsuppgifter.

Att köpa bil.

1. Sök bil

2. Lägg bud

3. Betala

4. Hämta bilen

Sök bil

Ta hjälp av vår sökfunktion för att hitta en bil som passar dig. Alla bilar på Garantibil är max 10 år gamla och har gått max 20 000 mil. Har vi inte bilen du letar efter så hjälper vi dig att hitta den.

Skapa konto

Att skapa konto på Garantibil går fort och är kostnadsfritt. Du fyller enkelt i dina personuppgifter och verifierar din e-postadress och ditt mobilnummer. Läs igenom och godkänn användarvillkoren. Vi skickar ett bekräftelsemail när du har skapat ditt konto. Allt som rör din aktivitet hos oss kan du hitta i upp till höger på vår hemsida under ’Mina sidor’.

Skapa konto

Lägga bud

Har du hittat din drömbil? Då är det dags att lägga bud. Du kan lägga bud från utropspriset och uppåt. Ett manuellt bud höjer med minst 500 kr och alltid med jämna 500-lappar. Tänk på att lagt bud är bindande.

Kommer det ett nytt bud precis före auktionens utgång förlängs budtiden. Om det ledande budet understiger acceptpriset har säljaren rätt att godkänna budet eller ge ett motbud. Om du vill, så kan vi även hjälpa till med finansiering.

Budagent

Du kan när som helst välja att aktivera budagenten. På så sätt slipper du att manuellt lägga bud när budgivningen kommit igång. Din budgivning kommer höjas med 500 kr så fort ett annat bud kommer in. Budagentens maxbelopp bör vara det högsta priset du kan tänka dig att betala för bilen. Du är den enda som kan se storleken på ditt maxbelopp. I samma stund som någon bjuder över ditt maxbelopp får du ett sms.

Tänk på att maxbeloppet kan bli verklighet. Du ska vara beredd på att betala det maxbelopp du angivit.

Betala bilen

Du som köper en begagnad bil via Garantibil får en bil som är testad på 190 punkter av en opartisk bilprovare, värderad av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar, helförsäkrad och försedd med 2 års begagnadbil-garanti. Detta till en fast klubbavgift om 2 995 kr.

Vinner du en budgivning har du 1 bankdag på dig att föra över hela köpesumman + klubbavgift till Garantibils klientmedelskonto hos Nordea. Klientmedelskontor är våra kunders pengar. Därför finns de på ett separat konto, separat från vår verksamhet. Om Garantibil skulle hamna på obestånd säkerställer det särskilda klientmedelskontot att dessa pengar återbetalas till dig som kund.

Bilfinansiering

Vill du så hjälper vi dig gärna med att finansiera ditt bilköp. Tillsammans med MyMoney billån erbjuder vi bra bilfinansiering med goda villkor.

Ansök om lånelöfte redan idag! Ett lånelöfte innebär att du får förhandsbesked på hur mycket du får låna. Lånelöftet är lämpligt att ha i bakfickan om du hittar en bra bil och vill slå till direkt. Lånelöftet från MyMoney är giltigt i 30 dagar och gäller för alla bilar som säljs via Garantibil.se. För att få ett lånelöfte krävs det att du är över 18 år, har fast inkomst och betalar minst 20% av bilens pris kontant. I de flesta fall krävs också att du inte har några betalningsanmärkningar och att du inte har en hög UC-prognos.

Överlämning

1. När köpesumman och klubbavgiften kommit in till vårt klientmedelskonto samt att säljaren angett bilens kontrollnummer får köparen och säljaren varandras kontaktuppgifter.

2. Tillsammans bestämmer köpare och säljare en dag och tid för överlämnandet. Vi hänvisar alltid överlämnandet till en OKQ8-station närmast säljaren.

3. Köparen ska ha med sig avsyningsprotokollet inkl garantibilstestet, samt 2 kopior på köpekontraktet (finns under Mina sidor).

4. Vid överlämningen synar köparen av bilen utefter givna underlag och därefter signeras köpekontraktet. Köparen och säljaren skriver under köpekontraktet, digitalt via sms som köparen skickar och fysiskt så att båda har en kopia att spara. SMS-signeringen triggar också betalningen och att affären fullföljs samt kopplar på Trygghetspaketet (garanti & försäkring). Man kan enkelt använda vår överlämningsguide i telefonen för att avsyna och signera affären. Använder man vår Överlämningsguide behöver man inte skicka SMS för att signera affären.

5. När köpekontraktet är signerat måste säljaren registrera ägarbytet hos Transportstyrelsen. Tänk på att ägarbytet kan ta några dagar innan det är genomfört.

Avsyning

Innan du skriver under köpekontraktet bör du som köpare syna av bilen i befintligt skick (precis som du gör när du hyr bil). Det gör du med hjälp av ditt avsyningsprotokoll. Du hittar det under Mina sidor direkt efter du vunnit en budgivning. Protokollet är en nedladdningsbar pdf som består av Garantibilstestet med 190 avstämningspunkter tillsammans med 18 bilder samt eventuella skador utmärkta.

Du kan välja mellan att skriva ut protokollet eller läsa det direkt i mobilen, läsplattan eller datorn. Om bilen lever upp till protokollet är det dags att signera köpekontraktet. Om den inte motsvarar protokollet kan köpet hävas. Då ska du som köpare kontakta Garantibil omgående.

Nöjd kund-garanti

Är du inte nöjd med din Garantibil? Var inte orolig. Du har en 14-dagars nöjd kund-garanti inbakad i tjänsten. Den innebär att du, utan extra kostnad, kan sälja din bil genom Garantibil. Ta kontakt med oss så löser vi problemet.