Alternate Text
Vill du sälja bilen? Hos oss är det gratis, du behåller din bil under tiden och slipper prutare.
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Alternate Text
Vill du köpa bil?
Provkörd av proffs och testad på
190 punkter - med 2 års garanti
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Felaktiga inloggningsuppgifter.

Vanliga frågor om Garantibil

Vi finns genom våra testpartners tillgängliga på ett 100-tal stationer över hela Sverige. Vi tar ingen avgift för att sälja bilen och har alltid ett och samma fasta pris för våra köpare, detta pris ändras inte i takt med att värdet på bilen ökar. Du som säljare behåller bilen fram till den är såld. Vi låter en opartisk bilprovare testa bilen på 190 punkter. Sen förser vi bilen med 2 års begagnadbil-garanti och 2 veckors helförsäkring som ingår i priset som köparen betalar.


Att sälja din bil på garantibil kostar inget. Du får ett Garantibilstest (bilen testas på 190 punkter av opartisk bilprovare) och en professionell värdering av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar. Dessutom ingår annonsering av din bil på Blocket, Bytbil, AutoUncle och DN Motor. Det enda du förbinder dig till som säljare är att ge Garantibil 45 dagar att sälja din bil. I priset som köparen betalar för bilen har Garantibil lagt på Trygghetspaketet (värde 4000 kr) för vilket inkluderar en 2-veckors helförsäkring och 2 års begagnadbil-garanti. Köparen betalar också en klubbavgift på 3 995 kr vid vunnen auktion.


Garantibilstestet är som en utökad besiktning av bilen. Bilprovaren går igenom bilen på 190 punkter och dokumenterar eventuella skador. Under tiden tas även över 24 bilder av bilen som används vid försäljningen. Garantibilstestet tar ungefär drygt en timme, beroende på bilens skick.

För att säkerställa att testet blir professionellt utfört och för att du som kund alltid ska ha nära till närmaste station så utförs Garantibilstestet hos en av våra samarbetspartners Besikta Bilprovning, Carspect, Svensk Bilprovning eller Opus Bilprovning. Samtliga bilprovare har personliga certifikat som intygar att de är utbildade för att genomföra fordonsbesiktningar. Till sin hjälp har bilprovaren ett omfattande testprotokoll som är framtaget i samarbete med Garantibil för att säkerställa ett standardiserat och systematiskt tillvägagångssätt vid samtliga tester, oberoende av station och bilprovare.


Det viktigaste är att bilen är så ren och snygg som möjligt när den kommer till teststationen då vi även fotograferar bilen under testet. Det är dessa bilder som sedan publiceras vid försäljningen av din bil.

Till testet behöver du ta med din servicebok samt alla nycklar som finns till bilen. Det är också bra att ta med all utrustning så att denna kan dokumenteras inför försäljningen. Om du har en extra uppsättning vinter-/sommardäck så räcker det att ta med två av däcken till testet om du inte kan få med alla. Ta med det däck som är i bäst skick och det som är i sämst skick. Har du förvaring på däckhotell kan du istället be däckhotellet mejla ett utdrag på mönsterdjupet och helst en bild på ett däck. Mejla in till oss på kundservice så lägger vi in det i efterhand.


Kontakta oss så snart som möjligt och informera om att du avser åtgärda felet eller vill komplettera testet. Du har sen möjlighet att göra ett omtest innan auktionen startas. Ett omtest kostar 375 kr och bokas direkt med teststationen som du utförde testet på. Detta test är inte ett nytt test, utan endast en dokumentation på avhjälpta fel eller registrering av utrustning som ska följa med i försäljningen.


Om du har ett lån på din bil som säkerhet måste detta lösas innan bilen byter ägare eftersom att det då ligger en så kallad kreditspärr på bilen. Om hela lånebeloppet/kreditspärren täcks av vår värdering på bilen är det inget problem, då kommer vi att lösa krediten åt dig vid försäljningen och sen betala ut överstigande belopp direkt till dig. Om kreditspärren däremot överstiger det belopp du beräknas kunna sälja bilen för kan du antingen göra ytterligare en inbetalning för att sänka krediten eller så kan vi hjälpa dig genom vår samarbetspartner MyMoney. Hos MyMoney kan du ansöka om lån för att kunna täcka kreditsumman.


När köparen har avsynat bilen och ni båda har signerat det fysiska köpekontraktet är affären avslutad. Köparen godkänner bilen genom att skicka ett sms eller bekräfta överlämningen i vår överlämningsguide. Så fort vi tagit emot godkännandet skickar vi ett bekräftelse-sms och betalar ut köpeskillingen till ditt angivna bankkonto. Överföringen tar cirka en bankdag. Genomförs affären under en helgdag så får du pengarna nästkommande vardag. I de fall när köparen tagit ett lån för att finansiera bilköpet kan det ta något längre tid, ca 1 vecka innan pengarna finns på ditt konto. Detta beror på handläggningstider hos långivaren.


När Garantibilstestet är gjort och en av våra värderingsmän har satt en slutgiltig värdering på din bil får du ett mail om att allt är klart för att starta auktionen. Du kan då logga in på Garantibil, sätta ditt acceptpris och starta auktionen.Om du inte startar auktionen inom 48h startas den automatiskt med vårt rekommenderade acceptpris (värderingen av din bil +4000 kr för trygghetspaketet). I samband med att auktionen startas publiceras även annonsen på Blocket, Bytbil, AutoUncle och DN Motor. Du kan självklart alltid kontakta oss om du av någon anledning vill fördröja starten av din auktion.


Om du av någon anledning behöver avbryta försäljningen av din bil så hör du av dig till oss på kundtjänst under kontorstid (09-17 på vardagar) på kundservice@garantibil.se eller 018-800 80 70. Vi förstår såklart att det oförutsedda ibland kan inträffa, men om du vill avbryta försäljningen innan 45 dagar har passerat från att Garantibilstestet genomfördes så tar Garantibil en mindre avgift för de omkostnader som uppstått under perioden. Om försäljningen avbryts av dig under denna tid debiteras därför 1500 kr. Vi kan avbryta direkt så länge det inte finns bud på bilen eller bilen är såld. Om bilen inte säljs inom de 45 dagarna står Garantibil för alla kostnader.


De allra flesta bilar som är rätt prissatta i relation till sin värdering säljs inom 45 dagar efter Garantibilstestet. Ofta betydligt snabbare än så. Om bilen trots allt inte skulle bli såld efter att de 45 dagarna har passerat så betalar du som säljare ingenting. Garantibil står för samtliga kostnader.


Som köpare av en bil på Garantibil betalar du en fast klubbavgift om 3 995 kr. För detta får du en bil som är testad på 190 punkter av opartisk bilprovare och värderad av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar. Alla bilar kommer dessutom med Garantibils Trygghetspaket; 2 veckors helförsäkring från Moderna Försäkringar och 2 års begagnadbil-garanti från Svensk Bilgaranti. Trygghetspaketet är inkluderat i det pris du betalar för bilen.


När du köper en bil på Garantibil får du alltid en bil som är testad på 190 punkter och kommer med 2 veckors helförsäkring samt 2 års begagnadbil-garanti. Detta är Garantibils Trygghetspaket. Försäkringen utfärdas av vår samarbetspartner Moderna försäkringar och garantin av AB Svensk Bilgaranti. Både försäkring och garanti börjar gälla från och med att köpekontraktet signeras av köpare och säljare. Kostnaden för Trygghetspaketet (4000 kr) ingår i priset du betalar för bilen.


Alla bilar på Garantibil säljs på auktion. Hittar du en bil som du är intresserad av att köpa så lägger du ett bud. Vi skickar ett sms om någon bjuder över dig. Du kan också skapa en budagent som sköter budgivningen åt dig upp till ett viss summa. Tänk på att lagt bud är bindande. Om du har högsta budet efter avslutad auktion, och budet kommit upp i säljarens acceptpris, vinner du budgivningen och får köpa bilen. Vi ber dig då betala in köpesumman (det vinnande budet + 3 995 kr i klubbavgift) inom 1 bankdag. Efter att din betalning registrerats kommer du att få säljarens kontaktuppgifter för att planera upphämtning av bilen.


Säljare: Om det vinnande budet understiger ditt acceptpris, så har du som säljare 24 timmar på dig att ta ställning till budet. Du kan välja att antingen acceptera det lägre budet, eller så kan du skicka ett motbud. Tänk på att det motbud som du skickar inkluderar kostnaden för Trygghetspaketet (4000 kr) och dras av från försäljningspriset. Om du själv inte skickar ett motbud inom 24 timmar, så går det ut ett automatiserat motbud till köparen, som motsvarar bilens acceptpris. Köparen får då också 24 timmar på sig att antingen acceptera eller avböja motbudet.

Köpare: Om ditt bud inte når upp till bilens acceptpris kan säljaren välja att skicka ett motbud till dig som är högsta budgivare. Det är endast du som får detta motbud och du har 24 timmar på dig att ta ställning till det. Du kan välja att antingen acceptera budet eller avböja det. Tänk på att det tillkommer en klubbavgift på 3 995 kronor utöver försäljningspriset för bilen. I det totala beloppet ingår 2 års begagnadbil-garanti (Svensk Bilgaranti) och 2 veckors helförsäkring (Moderna Försäkringar).


Om bilen inte sålts under auktionsperioden (7 dagar) startar vi automatiskt om auktionen åt dig. På så vis går du inte miste om några auktionsdagar. Som längst kan din bil ligga ute på auktion i 45 dagar.


I de flesta fallen är det säljaren som registrerar ägarbytet hos Transportstyrelsen. Det går att enkelt göra via Transportstyrelsens app Mina fordon för iPhone eller Android. Där får man direkt besked om att ägarbytet utförts, både säljare och köpare kan då se att allt gått rätt till. Säljaren måste ha tillgång till bilens registreringsbevis del 2 (den gula). Kom ihåg att det endast är det senast utfärdade registreringsbeviset som gäller. Om du är osäker på om ditt registreringsbevis är det senast utfärdade så kan du kontrollera det på Transportstyrelsens hemsida eller ringa transportstyrelsen, tel 0771-141516.

Om köparen väljer att finansiera sitt bilköp via MyMoney så genomför MyMoney ägarbytet och säljaren behöver då inte tänka på det.


För att en säljare ska kunna sälja sin bil genom Garantibil så smidigt och enkelt som möjligt så döljer vi registreringsskylten på alla bilder på bilen. Detta är för att säljaren inte ska bli direkt kontaktad av spekulanter. Istället så tar vi på Garantibil emot alla samtal, mail och frågor kring bilen.


Med jämförelsepris bilhall menar vi det pris man i snitt begär för en liknande bil hos en bilhandlare. Värdet tar vi fram med hjälp av färsk statistik på försäljningspriser, samt jämförelse med liknande objekt till salu.


Med modellår, eller årsmodell avses bilens utförande. Det förekommer att tillverkarna byter årsmodell under ett kalenderår och tex börjar producera 2014 års modell redan i juli 2013. Modellår kan ses som en version av bilen och är inte alltid detsamma som tillverkningsår. Garantibil kontrollerar tillverkarens och/eller generalagentens uppgifter ocg anger modellår baserat på detta. I bilens testprotokoll och i beskrivningen av bilen framgår även det datum då bilen först togs i trafik. Vid värderingen tas hänsyn till dels modellår men även från första datum i trafik.


Glömt lösenordet? Inga problem, följ bara stegen nedan för att skapa ett nytt lösenord.
1. Klicka på länken för inloggning högst upp i högra hörnet.
2. Klicka på länken med texten “Jag har glömt mitt lösenord”.
3. Skriv in din E-post och tryck på skicka. Du kommer nu få ett mail med instruktioner för hur du återställer lösenordet. Klicka på länken i mailet och följ anvisningarna.


Undrar du över någonting annat?
Ring eller chatta med vår kundservice.