Alternate Text
Vill du sälja bilen? Hos oss är det gratis, du behåller din bil under tiden och slipper prutare.
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Alternate Text
Vill du köpa bil?
Provkörd av proffs och testad på
190 punkter - med 2 års garanti
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Felaktiga inloggningsuppgifter.
Så funkar det
Vad kostar det?
Att sälja din bil på Garantibil kostar inget. Du sätter ditt pris tillsammans med en av våra värderingsmän och vi förädlar sedan bilen med det så kallade Trygghetspaketet. Det gör bilen lättare att sälja och skapar en trygghet för köparen som alltid får sin bil med en 2 års begagnad-bil-garanti och 2 veckors helförsäkring. Som köpare av en bil på Garantibil betalar du en fast klubbavgift på 2 995 kr när du vinner en auktion. I priset du betalar för bilen ingår även Trygghetspaketet (värde 4000 kr). Nedan hittar du ett exempel som visar hur detta ser ut för köpare och säljare.
Exempel:
Vinnande bud 204 000 kr
Bilens pris
200 000 kr
Trygghetspaket
+ 4 000 kr
Köparen betalar 206 995 kr
Vinnande bud
204 000 kr
Fast klubbavgift
+ 2 995 kr
Säljaren får 200 000 kr
* Vid avhopp under Garantibiltestets giltighetsperiod (45 dagar) debiteras du 1500 kr.

Vanliga frågor om Garantibil

Att sälja bil via oss är gratis. Du får ett Garantibilstest (bilen testas på 190 punkter av opartisk bilprovare), professionell värdering av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar och ett rekommenderat acceptpris. Då ingår också annonsering på blocket.se och tillgång till att sälja bilen med helförsäkring och 2 års begagnadbil-garanti.


Du som köper en begagnad bil via Garantibil får en bil som är testad på 190 punkter av opartisk bilprovare, värderad av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar, helförsäkrad och försedd med 2 års begagnadbil-garanti. Detta till en fast klubbavgift om 2 995 kr.


Vi adderar ett Trygghetspaket till alla bilar som säljs på vår sajt och kostnaden på 4 000 kronor för Trygghetspaketet är inbakat i bilens pris. Trygghetspaketet innehåller 2 veckors helförsäkring, 2 års begagnadbil-garanti samt att bilen testats på 190 punkter innan den lagts ut för försäljning. Den 2-åriga garantin gäller tills bilen passerar 12 år eller rullar förbi 23 000 mil. Vi erbjuder bilgarantin i samarbete med AB Svensk Bilgaranti. Garantin börjar gälla i samma stund som köpeavtalet signeras av köpare och säljare.


När köparen har avsynat bilen och ni båda har signerat det fysiska köpekontraktet så är affären sluten. Köpare skickar ett sms som godkännande till Garantibil. Så fort systemet tagit emot sms:et får både köparen och säljaren ett bekräftelsesms. Då är affären helt klar. Köparen får bilen och du får betalt till ditt angivna konto. Överföringen tar cirka en bankdag. Genomförs affären under en helgdag så får du pengarna nästkommande vardag. I de fall vi har hjälpt köparen med finansieringen av köpet tar det minst en vecka innan du har pengarna på kontot.


Med jämförpris bilhall menar vi det pris man begär i den auktoriserade handeln för ett liknande objekt i fullgott skick. Värdet tar vi fram med hjälp av färsk statistik på försäljningspriser, samt jämförelse med liknande objekt till salu i bilhandeln.