Alternate Text
Vill du sälja bilen? Hos oss är det gratis, du behåller din bil under tiden och slipper prutare.
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Alternate Text
Vill du köpa bil?
Provkörd av proffs och testad på
190 punkter - med 2 års garanti
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Felaktiga inloggningsuppgifter.
Så funkar det
Vad kostar det?
Att sälja din bil på Garantibil kostar inget. Du sätter ditt pris tillsammans med en av våra värderingsmän och vi förädlar sedan bilen med det så kallade Trygghetspaketet. Det gör bilen lättare att sälja och skapar en trygghet för köparen som alltid får sin bil med en 2 års begagnad-bil-garanti och 2 veckors helförsäkring. Som köpare av en bil på Garantibil betalar du en fast klubbavgift på 3 995 kr när du vinner en auktion. I priset du betalar för bilen ingår även Trygghetspaketet (värde 4000 kr). Nedan hittar du ett exempel som visar hur detta ser ut för köpare och säljare.
Exempel:
Vinnande bud 204 000 kr
Bilens pris
200 000 kr
Trygghetspaket
+ 4 000 kr
Köparen betalar 207 995 kr
Vinnande bud
204 000 kr
Fast klubbavgift
+ 3 995 kr
Säljaren får 200 000 kr
* Vid avhopp under Garantibiltestets giltighetsperiod (45 dagar) debiteras du 1500 kr.

Vanliga frågor om Garantibil

Att sälja din bil på garantibil kostar inget. Du får ett Garantibilstest (bilen testas på 190 punkter av opartisk bilprovare) och en professionell värdering av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar. Dessutom ingår annonsering av din bil på Blocket, Bytbil, AutoUncle och DN Motor. Det enda du förbinder dig till som säljare är att ge Garantibil 45 dagar att sälja din bil. I priset som köparen betalar för bilen har Garantibil lagt på Trygghetspaketet (värde 4000 kr) för vilket inkluderar en 2-veckors helförsäkring och 2 års begagnadbil- garanti. Köparen betalar också en klubbavgift på 3 995 kr vid vunnen auktion.


Som köpare av en bil på Garantibil betalar du en fast klubbavgift om 3995 kr. För detta får du en bil som är testad på 190 punkter av opartisk bilprovare och värderad av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar. Alla bilar kommer dessutom med Garantibils Trygghetspaket; 2 års begagnadbil-garanti från Svensk Bilgaranti och 2 veckors helförsäkring från Moderna Försäkringar. Trygghetspaketet är inkluderat i det pris du betalar för bilen.


Vi adderar ett Trygghetspaket till alla bilar som säljs på vår sajt och kostnaden på 4 000 kronor för Trygghetspaketet är inbakat i bilens pris. Trygghetspaketet innehåller 2 veckors helförsäkring, 2 års begagnadbil-garanti samt att bilen testats på 190 punkter innan den lagts ut för försäljning. Den 2-åriga garantin gäller tills bilen passerar 12 år eller rullar förbi 23 000 mil. Vi erbjuder bilgarantin i samarbete med AB Svensk Bilgaranti. Garantin börjar gälla i samma stund som köpeavtalet signeras av köpare och säljare.


När köparen har avsynat bilen och ni båda har signerat det fysiska köpekontraktet är affären avslutad. Köparen godkänner bilen genom att skicka ett sms eller bekräfta överlämningen i vår överlämningsguide. Så fort vi tagit emot godkännandet skickar vi ett bekräftelse-sms och betalar ut köpeskillingen till ditt angivna bankkonto. Överföringen tar cirka en bankdag. Genomförs affären under en helgdag så får du pengarna nästkommande vardag. I de fall när köparen tagit ett lån för att finansiera bilköpet kan det ta något längre tid, ca 2-5 dagar innan pengarna finns på ditt konto. Detta beror på handläggningstider hos långivaren.


Med jämförelsepris bilhall menar vi det pris man i snitt begär för en liknande bil hos en bilhandlare. Värdet tar vi fram med hjälp av färsk statistik på försäljningspriser, samt jämförelse med liknande objekt till salu.