Alternate Text
Vill du sälja bilen? Hos oss är det gratis, du behåller din bil under tiden och slipper prutare.
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Alternate Text
Vill du köpa bil?
Provkörd av proffs och testad på
190 punkter - med 2 års garanti
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Felaktiga inloggningsuppgifter.

Så funkar det

Sälj bilen tryggt i 6 steg
1. Snabbvärdera din bil
Använd vår snabbvärdering för att ta reda på det ungefärliga värdet på din bil. Förfina värderingen genom att ange modelltyp och hur många mil din bil gått.
1.
Alternate Text
Alternate Text
2.
2. Boka och genomför testet
Boka ett Garantibilstest hos någon av våra oberoende teststationer. Din bil testas och fotograferas inför försäljningen. Testet är helt gratis, det enda du förbinder dig till är att ge Garantibil 45 dagar att försöka sälja din bil.
3. Sätt rätt pris
En värderingsman går igenom testprotokollet och gör en slutgiltig värdering. Utifrån värderingen sätter ni tillsammans bilens pris. Rätt pris är en av de viktigaste faktorerna för en lyckad försäljning.
3.
Alternate Text
Alternate Text
4.
4. Auktionen
Priset + vårt trygghetspaket (värde 4 000 kr) blir bilens acceptpris, dvs det lägsta budet som en köpare kan vinna auktionen på. När auktionen startas läggs bilen upp på Garantibil, Blocket, BytBil, DN Motor och AutoUncle.
5. Försäljning!
En auktion pågår i 7 dagar. När auktionen avslutats och det finns bud på eller över bilens acceptpris har vi en köpare. Köparen sätter in pengarna på vårt klientmedelskonto i Nordea. Om ett vinnande bud saknas startas en ny budomgång.
5.
Alternate Text
Alternate Text
6.
6. Överlämning & säker betalning
När köparens betalning kommit in och du angett bilens kontrollnummer får ni varandras kontaktuppgifter. Du och köparen bokar ett möte, gärna på närmaste OKQ8 station. Vid överlämningen följer ni vår överlämningsguide. När köparen godkänt bilen och signerat köpekontraktet förs pengarna över till ditt konto.
Alternate Text
Alternate Text
Alternate Text
Köparen åker därifrån med 2 veckors helförsäkring och 2 års begagnad bil-garanti och du får dina pengar inom 2 bankdagar
Alternate Text

Vanliga frågor om Garantibil

Att sälja bil via oss är gratis. Du får ett Garantibilstest (bilen testas på 190 punkter av opartisk bilprovare), professionell värdering av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar och ett rekommenderat acceptpris. Då ingår också annonsering på blocket.se och tillgång till att sälja bilen med helförsäkring och 2 års begagnadbil-garanti.

Se till att all utrustning är med. Om du har en extra uppsättning vinter-/sommardäck så räcker det att ta med ett av dessa till testet (vid överlämningen måste alla fyra tas med). Ta också med servicebok eller dokumenterade servicetillfällen och alla nycklar. Det är viktigt att bilen är tvättad och städad då vi fotograferar din bil under testet. Dessa bilder publiceras sedan med bilens objektsbeskrivning.

När köparen har avsynat bilen och ni båda har signerat det fysiska köpekontraktet så är affären sluten. Köpare skickar ett sms som godkännande till Garantibil. Så fort systemet tagit emot sms:et får både köparen och säljaren ett bekräftelsesms. Då är affären helt klar. Köparen får bilen och du får betalt till ditt angivna konto. Överföringen tar cirka en bankdag. Genomförs affären under en helgdag så får du pengarna nästkommande vardag. I de fall vi har hjälpt köparen med finansieringen av köpet tar det minst en vecka innan du har pengarna på kontot.

Om det ligger en kreditspärr på din bil måste den lösas innan den byter ägare. Om vårt rekommenderade acceptpris täcker hela kreditspärren är problemet löst. Om kreditspärren är så stor att den inte kan lösas på det viset kan vi hjälpa dig genom vår samarbetspartner MyMoney. Hos MyMoney kan du ansöka om lån för att kunna täcka kreditsumman. Beviljas ditt lån läggs din bil ut till auktion och budgivningen startar.

Hittar du en bil du gillar lägger du bud på den. Du kan välja att lägga ett manuellt bud eller ett maxbud. Ett manuellt bud höjer med minst 500 kr och alltid med jämna 500-lappar. Tänk på att lagt bud är bindande. I slutskedet kan det komma flera bud på kort tid vilket förlänger sluttiden. Om budgivningen kommit upp i säljarens acceptpris och du har högsta budet när auktionen avslutas, vinner du budgivningen och får köpa bilen. Då förväntas du betala budsumman samt en klubbavgift på 2 995 kronor inom 1 bankdag. Samtliga bud är synliga för både säljaren och köparen.

Om bilen mot förmodan inte sålts betalar du som säljare ingenting. Då står Garantibil för samtliga kostnader.