Alternate Text
Vill du sälja bilen? Hos oss är det gratis, du behåller din bil under tiden och slipper prutare.
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Alternate Text
Vill du köpa bil?
Provkörd av proffs och testad på
190 punkter - med 2 års garanti
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Felaktiga inloggningsuppgifter.

Så funkar det

Sälj bilen tryggt i 6 steg
1. Snabbvärdera din bil
Använd vår snabbvärdering för att ta reda på det ungefärliga värdet på din bil. Förfina värderingen genom att ange modelltyp och hur många mil din bil gått.
1.
Alternate Text
Alternate Text
2.
2. Boka och genomför testet
Boka ett Garantibilstest hos någon av våra oberoende teststationer. Din bil testas och fotograferas inför försäljningen. Testet är helt gratis, det enda du förbinder dig till är att ge Garantibil 45 dagar att försöka sälja din bil.
3. Sätt rätt pris
En värderingsman går igenom testprotokollet och gör en slutgiltig värdering. Utifrån värderingen sätter ni tillsammans bilens pris. Rätt pris är en av de viktigaste faktorerna för en lyckad försäljning.
3.
Alternate Text
Alternate Text
4.
4. Auktionen
Priset + vårt trygghetspaket (värde 4 000 kr) blir bilens acceptpris, dvs det lägsta budet som en köpare kan vinna auktionen på. När auktionen startas läggs bilen upp på Garantibil, Blocket, BytBil, DN Motor och AutoUncle.
5. Försäljning!
En auktion pågår i 7 dagar. När auktionen avslutats och det finns bud på eller över bilens acceptpris har vi en köpare. Köparen sätter in pengarna på vårt klientmedelskonto i Nordea. Om ett vinnande bud saknas startas en ny budomgång.
5.
Alternate Text
Alternate Text
6.
6. Överlämning & säker betalning
När köparens betalning kommit in och du angett bilens kontrollnummer får ni varandras kontaktuppgifter. Du och köparen bokar ett möte, gärna på närmaste OKQ8 station. Vid överlämningen följer ni vår överlämningsguide. När köparen godkänt bilen och signerat köpekontraktet förs pengarna över till ditt konto.
Alternate Text
Alternate Text
Alternate Text
Köparen åker därifrån med 2 veckors helförsäkring och 2 års begagnad bil-garanti och du får dina pengar inom 2 bankdagar
Alternate Text

Vanliga frågor om Garantibil

Att sälja din bil på garantibil kostar inget. Du får ett Garantibilstest (bilen testas på 190 punkter av opartisk bilprovare) och en professionell värdering av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar. Dessutom ingår annonsering av din bil på Blocket, Bytbil, AutoUncle och DN Motor. Det enda du förbinder dig till som säljare är att ge Garantibil 45 dagar att sälja din bil. I priset som köparen betalar för bilen har Garantibil lagt på Trygghetspaketet (värde 4000 kr) för vilket inkluderar en 2-veckors helförsäkring och 2 års begagnadbil- garanti. Köparen betalar också en klubbavgift på 3 995 kr vid vunnen auktion.

Det viktigaste är att bilen är så ren och snygg som möjligt när den kommer till teststationen då vi även fotograferar bilen under testet. Det är dessa bilder som sedan publiceras vid försäljningen av din bil.

Till testet behöver du ta med din servicebok samt alla nycklar som finns till bilen. Det är också bra att ta med all utrustning så att denna kan dokumenteras inför försäljningen. Om du har en extra uppsättning vinter-/sommardäck så räcker det att ta med två av däcken till testet om du inte kan få med alla. Ta med det däck som är i bäst skick och det som är i sämst skick. Har du förvaring på däckhotell kan du istället be däckhotellet mejla ett utdrag på mönsterdjupet och helst en bild på ett däck. Mejla in till oss på kundservice så lägger vi in det i efterhand.

När köparen har avsynat bilen och ni båda har signerat det fysiska köpekontraktet är affären avslutad. Köparen godkänner bilen genom att skicka ett sms eller bekräfta överlämningen i vår överlämningsguide. Så fort vi tagit emot godkännandet skickar vi ett bekräftelse-sms och betalar ut köpeskillingen till ditt angivna bankkonto. Överföringen tar cirka en bankdag. Genomförs affären under en helgdag så får du pengarna nästkommande vardag. I de fall när köparen tagit ett lån för att finansiera bilköpet kan det ta något längre tid, ca 2-5 dagar innan pengarna finns på ditt konto. Detta beror på handläggningstider hos långivaren.

Om du har ett lån på din bil som säkerhet måste detta lösas innan bilen byter ägare eftersom att det då ligger en så kallad kreditspärr på bilen. Om hela lånebeloppet/kreditspärren täcks av vår värdering på bilen är det inget problem, då kommer vi att lösa krediten åt dig vid försäljningen och sen betala ut överstigande belopp direkt till dig. Om kreditspärren däremot överstiger det belopp du beräknas kunna sälja bilen för kan du antingen göra ytterligare en inbetalning för att sänka krediten eller så kan vi hjälpa dig genom vår samarbetspartner MyMoney. Hos MyMoney kan du ansöka om lån för att kunna täcka kreditsumman.

Alla bilar på Garantibil säljs på auktion. Hittar du en bil som du är intresserad av att köpa så lägger du ett bud. Vi skickar ett sms om någon bjuder över dig. Du kan också skapa en budagent som sköter budgivningen åt dig upp till ett viss summa. Tänk på att lagt bud är bindande. Om du har högsta budet efter avslutad auktion, och budet kommit upp i säljarens acceptpris, vinner du budgivningen och får köpa bilen. Vi ber dig då betala in köpesumman (det vinnande budet + 3 995 kr i klubbavgift) inom 1 bankdag. Efter att din betalning registrerats kommer du att få säljarens kontaktuppgifter för att planera upphämtning av bilen.

De allra flesta bilar som är rätt prissatta i relation till sin värdering säljs inom 7 dagar efter Garantibilstestet. Om bilen trots allt inte skulle bli såld efter att de 45 dagarna som Garantibilstestet är giltigt har passerat så betalar du som säljare ingenting. Garantibil står för samtliga kostnader.