Alternate Text
Vill du sälja bilen? Hos oss är det gratis, du behåller din bil under tiden och slipper prutare.
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Alternate Text
Vill du köpa bil?
Provkörd av proffs och testad på
190 punkter - med 2 års garanti
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Felaktiga inloggningsuppgifter.
Så funkar det
6 steg till att köpa en garantibil
1. Hitta din bil
Sök bland bilar till salu för att hitta den bil som passar dig bäst.
1.
Alternate Text
Alternate Text
2.
2. Lägg ett bud
Lägg ett första bud på bilen du är intresserad av. Vi skickar ett sms om någon bjuder över dig. Du kan också skapa en budagent som sköter budgivningen åt dig upp till ett visst pris.
3. Vinn auktionen
En auktionsomång varar i 7 dagar. Om du har högsta budet efter avslutad auktion, och budet når eller överstiger säljarens acceptpris, är bilen din.
3.
Alternate Text
Alternate Text
4.
4. Säker betalning
Betala bilen genom att sätta in pengarna på vårt klientmedelskonto i Nordea. För att du ska känna dig trygg som köpare håller vi pengarna tills du godkänt bilen. Garantibil kan även erbjuda fördelaktig finansiering i form av ett billån hos MyMoney. Läs mer finansiering av din nya bil här.
5. Hämta bilen
Du och säljare möts, gärna på närmaste OKQ8-station, och följer en överlämningsguide för att säkerställa att bilen motsvarar dina förväntningar.
5.
Alternate Text
Alternate Text
6.
6. Verifiera och genomför köpet
För att godkänna köpet skickar du en sms-kod till oss. Pengarna släpps då från vårt klientmedelskonto till säljaren.
Alternate Text
Alternate Text
Alternate Text
Du åker därifrån med 2 veckors helförsäkring och 2 års begagnad bil-garanti och säljaren får dina pengar inom 2 bankdagar
Alternate Text

Vanliga frågor om Garantibil

Som köpare av en bil på Garantibil betalar du en fast klubbavgift om 3995 kr. För detta får du en bil som är testad på 190 punkter av opartisk bilprovare och värderad av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar. Alla bilar kommer dessutom med Garantibils Trygghetspaket; 2 års begagnadbil-garanti från Svensk Bilgaranti och 2 veckors helförsäkring från Moderna Försäkringar. Trygghetspaketet är inkluderat i det pris du betalar för bilen.

För att en säljare ska kunna sälja sin bil genom Garantibil så smidigt och enkelt som möjligt så döljer vi registreringsskylten på alla bilder på bilen. Detta är för att säljaren inte ska bli kontaktad av spekulanter. Istället så tar vi på Garantibil emot alla samtal, mail och frågor kring bilen.

Vi adderar ett Trygghetspaket till alla bilar som säljs på vår sajt och kostnaden på 4 000 kronor för Trygghetspaketet är inbakat i bilens pris. Trygghetspaketet innehåller 2 veckors helförsäkring, 2 års begagnadbil-garanti samt att bilen testats på 190 punkter innan den lagts ut för försäljning. Den 2-åriga garantin gäller tills bilen passerar 12 år eller rullar förbi 23 000 mil. Vi erbjuder bilgarantin i samarbete med AB Svensk Bilgaranti. Garantin börjar gälla i samma stund som köpeavtalet signeras av köpare och säljare.

Alla bilar på Garantibil säljs på auktion. Hittar du en bil som du är intresserad av att köpa så lägger du ett bud. Vi skickar ett sms om någon bjuder över dig. Du kan också skapa en budagent som sköter budgivningen åt dig upp till ett viss summa. Tänk på att lagt bud är bindande. Om du har högsta budet efter avslutad auktion, och budet kommit upp i säljarens acceptpris, vinner du budgivningen och får köpa bilen. Vi ber dig då betala in köpesumman (det vinnande budet + 3 995 kr i klubbavgift) inom 1 bankdag. Efter att din betalning registrerats kommer du att få säljarens kontaktuppgifter för att planera upphämtning av bilen.

Med jämförelsepris bilhall menar vi det pris man i snitt begär för en liknande bil hos en bilhandlare. Värdet tar vi fram med hjälp av färsk statistik på försäljningspriser, samt jämförelse med liknande objekt till salu.

Om ditt bud inte når upp till bilens acceptpris kan säljaren välja att skicka ett motbud till dig som är högsta budgivare. Det är endast du som får detta motbud och du har 24 timmar på dig att ta ställning till det. Du kan välja att antingen acceptera budet eller avböja det. Tänk på att det tillkommer en klubbavgift på 3 995 kronor utöver försäljningspriset för bilen. I det totala beloppet ingår 2 års begagnadbil-garanti (Svensk Bilgaranti) och 2 veckors helförsäkring (Moderna Försäkringar).