Alternate Text
Vill du sälja bilen? Hos oss är det gratis, du behåller din bil under tiden och slipper prutare.
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Alternate Text
Vill du köpa bil?
Provkörd av proffs och testad på
190 punkter - med 2 års garanti
Önskar du hjälp?

Kontakta oss nedan,

vi hjälper dig gärna!

Felaktiga inloggningsuppgifter.
Så funkar det
6 steg till att köpa en garantibil
1. Hitta din bil
Sök bland bilar till salu för att hitta den bil som passar dig bäst.
1.
Alternate Text
Alternate Text
2.
2. Lägg ett bud
Lägg ett första bud på bilen du är intresserad av. Vi skickar ett sms om någon bjuder över dig. Du kan också skapa en budagent som sköter budgivningen åt dig upp till ett visst pris.
3. Vinn auktionen
En auktionsomång varar i 7 dagar. Om du har högsta budet efter avslutad auktion, och budet når eller överstiger säljarens acceptpris, är bilen din.
3.
Alternate Text
Alternate Text
4.
4. Säker betalning
Betala bilen genom att sätta in pengarna på vårt klientmedelskonto i Nordea. För att du ska känna dig trygg som köpare håller vi pengarna tills du godkänt bilen. Garantibil kan även erbjuda fördelaktig finansiering i form av ett billån hos MyMoney. Läs mer finansiering av din nya bil här.
5. Hämta bilen
Du och säljare möts, gärna på närmaste OKQ8-station, och följer en överlämningsguide för att säkerställa att bilen motsvarar dina förväntningar.
5.
Alternate Text
Alternate Text
6.
6. Verifiera och genomför köpet
För att godkänna köpet skickar du en sms-kod till oss. Pengarna släpps då från vårt klientmedelskonto till säljaren.
Alternate Text
Alternate Text
Alternate Text
Du åker därifrån med 2 veckors helförsäkring och 2 års begagnad bil-garanti och säljaren får dina pengar inom 2 bankdagar
Alternate Text

Vanliga frågor om Garantibil

Du som köper en begagnad bil via Garantibil får en bil som är testad på 190 punkter av opartisk bilprovare, värderad av en värderingsman förordnad av Sveriges Handelskamrar, helförsäkrad och försedd med 2 års begagnadbil-garanti. Detta till en fast klubbavgift om 2 995 kr.

För att en säljare ska kunna sälja sin bil genom Garantibil så smidigt och enkelt som möjligt så döljer vi registreringsskylten på alla bilder på bilen. Detta är för att säljaren inte ska bli direkt kontaktad av spekulanter. Istället så tar vi på Garantibil emot alla samtal, mail och frågor kring bilen.

Vi adderar ett Trygghetspaket till alla bilar som säljs på vår sajt och kostnaden på 4 000 kronor för Trygghetspaketet är inbakat i bilens pris. Trygghetspaketet innehåller 2 veckors helförsäkring, 2 års begagnadbil-garanti samt att bilen testats på 190 punkter innan den lagts ut för försäljning. Den 2-åriga garantin gäller tills bilen passerar 12 år eller rullar förbi 23 000 mil. Vi erbjuder bilgarantin i samarbete med AB Svensk Bilgaranti. Garantin börjar gälla i samma stund som köpeavtalet signeras av köpare och säljare.

Hittar du en bil du gillar lägger du bud på den. Du kan välja att lägga ett manuellt bud eller ett maxbud. Ett manuellt bud höjer med minst 500 kr och alltid med jämna 500-lappar. Tänk på att lagt bud är bindande. I slutskedet kan det komma flera bud på kort tid vilket förlänger sluttiden. Om budgivningen kommit upp i säljarens acceptpris och du har högsta budet när auktionen avslutas, vinner du budgivningen och får köpa bilen. Då förväntas du betala budsumman samt en klubbavgift på 2 995 kronor inom 1 bankdag. Samtliga bud är synliga för både säljaren och köparen.

Med jämförpris bilhall menar vi det pris man begär i den auktoriserade handeln för ett liknande objekt i fullgott skick. Värdet tar vi fram med hjälp av färsk statistik på försäljningspriser, samt jämförelse med liknande objekt till salu i bilhandeln.

Är du inte nöjd med din Garantibil? Var inte orolig. Du har en 14-dagars nöjd kund-garanti inbakad i tjänsten. Den innebär att du, utan extra kostnad, kan sälja din bil genom Garantibil. Ta kontakt med oss så löser vi problemet.